2011. április 28., csütörtök

Meghívó


MEGHÍVÓ
Tiszelettel meghívjuk Önt és barátait

Némethné Fodor Ilona
amatőr festő,
/a Tiszaföldvári Képzőművészeti Alkotók Köre Egyesület tagja/
önálló

Festménykiállítására
és annak

ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJÁRA.

Megnyitó időpontja:
2011.május 6.(Péntek), 17 óra
Helyszín:

Városi Művelődési Ház
-Tiszaföldvár, Malom út 1.-

A kiállításon köszöntőt mond:

Gyarmatiné Sajtos Brigitta
könyvtárvezető

A kiállítást megnyitja:

Angyal Mária
művészettörténész

A megnyitó műsorában közreműködnek:

A törökszentmiklósi Kodály Zoltán Zeneiskola

Gordonka Duó-ja

(Balázsné Tóth Hajnalka és Balázs Anita gordonkaművészek)

és Gulyás Fanni (vers)

a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola tanulója

A kiállítás megtekinthető: 2011.május 13-ig,

hétfőtől-péntekig 8-16 óráig.

Mindenkit szeretettel várunk!

2011. április 22., péntek

Vendégünk volt Vekerdy Tamás

Azt hiszem nagyon kevesen vannak azok akik ne ismernék Vekerdy Tamás a népszerű gyermekszichológus nevét. Könyvei megtalálhatók és kölcsönözhetők is a könyvtárunkban. Sokan olvashatták eddig a Kicsikről nagyoknak, Beszélgessünk iskolásokról és A pszichológus újra válaszol című nagysikerű írásait. Sokan a Nők lapja hasábjairól is ismerhetik.
Április 21-én az Ószőlői Fiókkönyvtárba nagyon szép környezetben vártuk Vekerdy Tamás érkezését.
Az előadás témája a Gyerekek, Óvodák, iskolák nem csak pedagógusokat és óvónőket hanem gyakorló anyukákat is érdekelt.
Az előadás után sok érdekes és hasznos tanáccsal látta el az érdeklődő szülőket.


Az előadáson készült fotók itt megtekinthetők. Katt a képre!

2011. április 20., szerda

Dóri Éva előadása

Dóri Évát sem először üdvözölhettük a könyvtárunkban. Vizuális alapismeretek című projektoros előadásán nagyon sok ismerethez jutottak a helyi Városi Galéria megjelent tagjai. Míg az előző előadáson a képek szerkesztésével a kompozíció elhelyzésével, a kép elemeinke egymáshoz való viszonyáról tudhattunk hasznos dolgokat,most a  hangsúly a színeken volt.  A színek szerepe,hatása és a képen belüli elhelyezése mind mind nagyon fontos szerepet tölt be. Vannak olyan színek amik hidegek vannak olyan színek amik meleg hatást váltanak ki a szemlélőben. A piros és kék kontrasztja a megfelelő mennyiséggel társítva meglepő dolgokat tud produkálni. Egy csupa kékekből készült festményen jól elhelyezett piros folt élővé és izgalmassá teszi a képet,míg ha elhagyjuk ezt a részletet akkor hiány érzetünk támad és sok esetben a kép is unalmassá és érdektelenné válik.
A komplementer színekről már szinte mindenki hallott,de természetesen nem árt ismételni,újra feleleveníteni az ismeretünket.
Egy nagyon jó hangulatú előadás után úgy éreztük nem volt hiába való végig hallgatnunk az elhangzottakat ,mert sokat tanulhattunk belőle.




2011. április 19., kedd

Húsvéti készülődés

Április 14-én délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola 1. osztályos tanulói Némethné Kovács Veronika tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével bárányokat készítettünk . WC papír gurigára vattapamacsokat ragasztottunk, így készült el a bari teste. Majd az előre megrajzolt sablonokból kivágták a bari fejét, mindenki megrajzolta az arcát és hozzáragasztottuk a gurigákhoz. Ezután zöld színű krepp-papírból füves rétet varázsoltunk alájuk.


Ebben az évben a húsvéti ünnepeket rövid időn belül követi az Anyák napja. Ezért erre is készülődve Anyák napi üdvözlőkártyát is készítettünk. Az elkészített lapokat tetszés szerint díszítették fel a gyerekek tulipánokkal, pillangókkal stb. Szebbnél- szebb ajándékok készültek, amelyeket nagy örömmel vittek haza anyának, nagymamának.




Ismét kreatívak voltunk!

Április 14-én délután látogattak el könyvtárunkba a Homoki Általános Iskola 1. osztályos tanulói Doroginé Hrutka Éva tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével kiskosarakat készítettünk sajtos dobozokból. A doboz egyik felét körberagasztottuk zöld krepp-papír csíkkal és bevagdostuk, mintha fűszálak lennének. Ezután ki-ki maga ízlése szerint kidíszítette pillangókkal és virágokkal. ezután a kosár fülét is kidíszítették majd felnőtt segítséggel a kosárhoz tűztük.


Ebben az évben a húsvéti ünnepeket rövid időn belül követi az Anyák napja. Ezért erre is készülődve Anyák napi üdvözlőkártyát készítettünk.




Gelencsér Mária a könyvtárban

Már nem először járt nálunk Marika ,aki Törökszentmiklósról jött hozzánk. Karácsony előtt szebbnél szebb díszek készítésébe avatott be minket,megismertetve és megszerettetve a természetes anyagok szépségét. Természetesen a saját kezűleg készített tárgyak,díszek és a közös alkotó munka öröme sem volt utolsó szempont az elkészült szebbnél szebb díszek mellett.
Április 18-án ismét szeretettel üdvözölhettük könyvtárunkban. Szintén szalmából, csuhéból és gyékényből készültek a húsvéti asztali és ajtó díszek.


2011. április 15., péntek

Kiskosarak húsvétra

Április 13-án délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Homoki Általános Iskola 3. osztályos tanulói Fehér Istvánné tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével kiskosarakat készítettünk sajtos dobozokból. A doboz egyik felét körberagasztottuk zöld krepp-papír csíkkal és bevagdostuk, mintha fűszálak lennének. Ezután ki-ki maga ízlése szerint kidíszítette pillangókkal és virágokkal. Ezután a kosár fülét is kidíszítették majd felnőtt segítséggel a kosárhoz tűztük.


Ebben az évben a húsvéti ünnepeket rövid időn belül követi az Anyák napja. Ezért erre is készülődve Anyák napi ajándékdobozokat készítettünk. Az előre megrajzolt sablonokat kivágtuk, majd pillangókkal, virágokkal díszítettük. Minden gyerek örömmel vitte haza anyának ajándékba.





2011. április 13., szerda

Jordán Nóra kiállítása

Április 8-án délután 17 órakor a helyi amatőr festők közül Jordán Nóra kiállításának a megnyitója volt a soron következő. A szép számú érdeklődőket Gyarmatiné Sajtos Brigitta könyvtárvezető köszöntötte, a kiállítást Pore Mariann nyitotta meg. Szép, a kiállítás hangulatához illő verset Somogyi Rebeka tolmácsolásában hallgathattuk meg.
Különlegessé tette a rendezvényt a kiállító Jordán Nóra saját készítésű tortája is,amit a megjelentek megvendégelésére sütött és ami az egyik alkotását ábrázolta. Természetesen nemcsak ez a megleptés,hanem a többi finomság is gyorsan megfogyatkozott a szépre és nem különben finomra érzékeny néző közönség jóvoltából.

Képes beszámolónk,katt a képre


2011. április 9., szombat

Foglalkozás a húsvét jegyében

Április 7-én délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Kossuth Lajos Általános Iskola 1. osztályos tanulói Gálné Dutkon Gabriella tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével bárányokat készítettünk .

Anyák napi üdvözlőkártyát is készítettünk. Az elkészített lapokat tetszés szerint díszítették fel a gyerekek tulipánokkal, pillangókkal stb. Szebbnél- szebb ajándékok készültek, amelyeket nagy örömmel vittek haza anyának, nagymamának.


 Katt a képre!

Kreatív húsvét

prilis 6-án délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Kossuth Lajos Általános Iskola 2. osztályos tanulói Lipcsei Judit tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével bárányokat készítettünk .
Ebben az évben a húsvéti ünnepeket rövid időn belül követi az Anyák napja. Ezért erre is készülődve Anyák napi ajándékdobozokat készítettünk.


2011. április 5., kedd

Barigyár a könyvtárban

Április 1-én délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Kossuth Lajos Általános Iskola 2. osztályos tanulói Kőművesné Fejes Anita osztálya, Czetőné Székely Szilvia és Tóth Tímea tanító nénik vezetésével.
Ez a csoport is a húsvét jegyében kis báránykákat készített és anyáknapi üdvözlőkártyákat díszített fel.



2011. április 3., vasárnap

A 2. osztályosok a könyvtárban

Március 31-én délelőtt látogattak el könyvtárunkba a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola 2. osztályos tanulói Turna Sándoné tanító néni vezetésével. A húsvét közeledtével bárányokat készítettünk . WC papír gurigára vattapamacsokat ragasztottunk, így készült el a bari teste. Majd az előre megrajzolt sablonokból kivágták a bari fejét, mindenki megrajzolta az arcát és hozzáragasztottuk a gurigákhoz. Ezután zöld színű krepp-papírból füves rétet varázsoltunk alájuk.


Ebben az évben a húsvéti ünnepeket rövid időn belül követi az Anyák napja. Ezért erre is készülődve Anyák napi üdvözlőkártyát is készítettünk. Az elkészített lapokat tetszés szerint díszítették fel a gyerekek tulipánokkal, pillangókkal stb. Szebbnél- szebb ajándékok készültek, amelyeket nagy örömmel vittek haza anyának, nagymamának.





2011. április 1., péntek

Göböly Ildikó előadása

Képes beszámoló az előadásról itt.
 Katt a képre!


Beharangozó

Április 18-án 16 órai kezdettel Gelencsér Mária népi iparművész és népi kismesterség oktató tart kézműves fogalkozást a húsvét jegyében. Húsvéti nyuszik,díszek,dekorációk készítése szalmából,gyékényból és csuhéból. Helyszín a Városi Könyvtár.

Április 15-én, 14 órától 16 óráig Dóri Éva tart vetítéssel egybe kötött  előadást a helyi amatőr alkotóknak a vizuális kultúráról.Helyszín az Ószőlői Fiókkönyvtár.

Április 21-én vendégünk lesz dr. Vekerdy Tamás pszichológus. Helyszín a Városi Könyvtár Ószőlői Fiókkönyvtára.
Május 6-án 17 órai kezdettel Némethné Fodor Ilona helyi amatőr festőművész kiállításának megnyitója a Városi Művelődési Ház nagytermében.

Május 9-én  16.30-tól Göböly Ildikó tart előadást az allergiáról. Helyszín a Városi Könyvtár.

Május 13 17 órai kezdettel Galamb Gáborral Indiába utazunk. Projektoros előadás Indiáról. Helyszín  a Városi Könyvtár
Gyermekkönyvtárunkban  gyerekek számára kreatív foglalkozásokat tartunk,melyekről fényképes beszámolónkat blogunkban  folyamatosan közöljük.
Blogunk címe: http://www.tfvkonyvtar.blogspot.com/

Rendezvényeink ingyenesen látogathatók! Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Meghívó



MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk Önt és barátait az Ószőlői Fiókkönyvtárba

(Tiszaföldvár, Ószőlő Fő út 3.Papp Bertalan Ószőlői Ált. Isk. épülete)

2011. április 8 -án, pénteken 17 órára

Jordán Nóra

amatőr festő kiállításának megnyitójára.

A kiállításon köszöntőt mond: Gyarmatiné Sajtos Brigitta könyvtárvezető.

A kiállítást megnyitja: Poré Mariann a Hajnóczy József Gimnázium, Humán szakközépiskola és Kollégium tanára.

Közreműködik: Somogyi Rebeka.

A kiállítás megtekinthető 2011. április 22-ig,

hétfőtől-csütörtökig 8-17 óráig,pénteken 8-12 óráig.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!