2015. február 25., szerda

Mennyire igaz!!


A (köz)könyvtárak dicsérete . gyönyörű :)

A közkönyvtár olyan, mint egy kedves nagymama: segítőkész, türelmes, megértő. (...) Egy nélkülözhetetlen intézmény, amelynek létezését valahogy mindenki természetesnek vesz. Mint a felhők a fejünk felett, a madarak az égen, egy csodálatos teremtmény. (...) A társadalom kevés figyelmet szentel neki, bár nem tud létezni nélküle. Legalábbis a valódi társadalom.
A közkönyvtár sokféle funkciót betölt egy közösségben. Segíti a...z iskolákat (...), a kisebbeknek mintegy óvodaként működik, egy biztonságos kikötő, ahol az idősebbek együtt (közösségben) tölthetik el idejüket, ahol a munkanélküliek munkát kereshetnek, ahol az egyedülállóak nincsenek egyedül, az unatkozók kevésbé unatkoznak, a rosszkedvűeknek elmúlik a rosszkedvük, a kevésbé műveltek okosabbak lehetnek. Az a hely, ahol a tinédzserek feltehetően nem keverednek komoly bajba.
Tulajdonságok, amiben teljesen különböznek más intézményektől: nyilvános és ingyenes. (..) Itt úgy lehet eltölteni az időt, hogy senkit nem érdekel, ki vagy, mennyit keresel, hogyan öltözöl, mi érdekel. A könyvtárak filozófiája egyszerű: Jöjjön be egy, jöjjön be mind. (Come one, come all.)
A könyvtárak jobbá teszik a társadalmat. (...) Az emberek úgy gyűlnek össze a könyvtárban, mint sehol máshol. (..) A közkönyvtár az egyetlen tényleg (teljesen) demokratikus intézmény, amit ismerek.
A könyvtárak nem ítélkeznek, mint más intézmények. Jó és rossz könyveket is kínálnak. Sok-sok rossz könyvet. (...) A közkönyvtár az a hely, ahol a véletlen felfedezésekre való képesség uralkodik (serendipity - Zsolt Banhegyi fordítása - Katalist, 2004. június). Az a hely, ahol kidobod az összes szabályt és szárnyalsz.
"The library is not just the House of Knowledge. It is the House of Dreams."
 
 


2015. február 5., csütörtök

Szelíd gyógymód

 
 
 


Természetes út az egészséghez

Az egészséges életmód, egészséges táplálkozás mindenki számára fontos kellene, hogy legyen. Seresné Bató Mária természetgyógyász, terapeuta előadásában kiemelte a nyugati orvoslás negatívumait. A gyógyszerek nem természetes anyagok és igen megterhelőek az emberi szervezet számára. Felhívta a figyelmet  a bevitt ásványi anyagok és vitaminok jelentőségére az egészségünk megőrzése érdekében.
Rámutatott arra, hogy a mai élelmiszerekben már csak nyomokban vannak ezek az anyagok, mivel a termőföldek tápanyagkészletei jelentősen csökkentek  a kemikáliák használata miatt.
A bemutatott termékek segítenek a kialakult betegségek gyógyításában és a megelőzésben is, mivel megadják a szervezetnek a működéséhez elengedhetetlen természetes ásványi anyagokat és vitaminokat.
Nagyon értékes információhoz juthattak az egészséges életmód hívei ezen a napon is.
Köszönjük!

Legközelebb február 9-én hétfőn délután fél ötkor lesz a hagyományos Homeopátiás Klub találkozó Dr Kisné Dr Karsai Ibolya vezetésével.