2008. április 28., hétfő

Kresz verseny

Könyvtárunkban már tradíció a most tavasszal is meghirdetett program. A gyerekeknek tartott tájékoztatás és az ezt követő vetélkedő minden évben megmozgatja az alsó tagozatos diákokat.
A közlekedésbiztonsági előadások során Kecse László..... segítségével ismerkednek meg résztvevők a kerékpáros közlekedés fontos szabályaival. Legvégül kresz teszt és ügyességi kerékpáros verseny formájában ki ki meggyőződhet eddig megszerzett ismereteinek a mélységéről.
Így történt ebben az évben is a Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán amikor összegyűltünk a kresz vetélkedőre. A gyerekek látható izgalommal és nagy-nagy koncentrációval hajtották végre az udvaron berendezett pálya feladatait. Nem volt könnyű, mert megállás nélkül kellett két pad között áthajtani, vagy egy pohár vizet úgy átvinni egyik asztalról a másikra, hogy egy csepp se loccsanjon ki belőle. Ha még is akkor bizony pontlevonással "büntette" a szigorú zsűri azt aki hibázott. Sajnos a teszt megoldásokból kiderült, hogy a gyerekek nem jegyezték meg: a járdán semmilyen körülmények között sem szabad kerékpározni, illetve még mindig nincsenek tisztában a jobbra vagy balra fordulás szabályaival sem.
A verseny végeztével senki sem távozott üres kézzel, mindenki kapott egy kis csokit az elvesztett kalóriák pótlására. A helyezettek oklevelet és a kerékpáros közlekedést segítő tárgyjutalmakat kaptak.
Rendezvényünket támogatta: Borza Attila Tiszaföldvár polgármestere és Szolnok Városi Kapitányság.
Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések: