2011. április 20., szerda

Dóri Éva előadása

Dóri Évát sem először üdvözölhettük a könyvtárunkban. Vizuális alapismeretek című projektoros előadásán nagyon sok ismerethez jutottak a helyi Városi Galéria megjelent tagjai. Míg az előző előadáson a képek szerkesztésével a kompozíció elhelyzésével, a kép elemeinke egymáshoz való viszonyáról tudhattunk hasznos dolgokat,most a  hangsúly a színeken volt.  A színek szerepe,hatása és a képen belüli elhelyezése mind mind nagyon fontos szerepet tölt be. Vannak olyan színek amik hidegek vannak olyan színek amik meleg hatást váltanak ki a szemlélőben. A piros és kék kontrasztja a megfelelő mennyiséggel társítva meglepő dolgokat tud produkálni. Egy csupa kékekből készült festményen jól elhelyezett piros folt élővé és izgalmassá teszi a képet,míg ha elhagyjuk ezt a részletet akkor hiány érzetünk támad és sok esetben a kép is unalmassá és érdektelenné válik.
A komplementer színekről már szinte mindenki hallott,de természetesen nem árt ismételni,újra feleleveníteni az ismeretünket.
Egy nagyon jó hangulatú előadás után úgy éreztük nem volt hiába való végig hallgatnunk az elhangzottakat ,mert sokat tanulhattunk belőle.




Nincsenek megjegyzések: